Restoran Dubrovnik otvoren je 2001. godine i postajo je jedan od najprepoznatljivih restoran u ovom dijelu Bosne I Hercegovine. Nešto po čemu se je odmah istakao bila je ponuda sviježe jadranske ribe i sviježih morskih plodova. Izuzetna ponuda jela i vrhunska usluga su razlozi zašto nam se gosti iz cijele Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta iznova vraćaju. Bogati jelovnik sadrži raznovrsna jela od ribe i plodova mora, jela dalmatinske, domaće, italijanske i internacionalne kuhinje. Također u našem restoranu možete probati i tradicionalne dubrovačke dezerte kao što je i kolač “Rožata”. Ambijent samog restorana prati i sam grad Dubrovnik. Prvi sala našeg restorana nosi naziv “Atrij”. Ovaj termin vezuje se za Atrij u Kneževom dvoru, mjestu u kojem je stanovao Dubrovački Knez. Druga sala restorana “Kapetanova soba” u kojoj se nalazi i mural grada Dubrovnika. U našem restoranu postoji i sala koja se naziva “Vinski podrum” u kojem se uistinu i nalazi najveći dio naše ponude vina. Nasuprot njega nalazi se i “Terprezarija” idealna za poslovne sastanke ili porodična druženja. Pored izuzetne gastronomske ponude jedan od strateških ciljeva restorana “Dubrovnik” je njegovanje kulture vina. U našem restoranu Dubrovnik možete kušati vrhunska vina regije i svijeta. Cjelokupan ambijent, miris, hrana i muzika u Vama će probuditi osjećaj ljeta i Dalmacije u srcu Bosne i Hercegovine u Zenici tokom cijele godine.
Smart casual (šorcevi, kape, japanke nisu dozvoljeni)
Maj - Oktobar (Ugodna terasa sa dosta zelenila i vještačkim potokom)
Pon, Uto, Sri i Čet: 7.00 – 23.00
Petak i Subota: 7.00 – 01.00 (Muzika u živo)
Nedelja: Restoran ne radi
Rezervacije na telefon +387 32 246 000
Salata od hobotnice na podlozi od rikule
Salata od lignji
Salata od tunjevine
Salata od piletine i svježeg povrća
Salata sa mocarelom i paradajzom
”Carpaccio” od dimljenog lososa
”Carpaccio”od goveđeg bifteka
Marinirani i usoljeni inćuni sa kaparima i maslinama
Dalmatinski pršut
Goveđa dimljena zarebnica
Bosanska sudžuka
Salata sa mocarelom i paradajzom
Domaća pašteta od škampi
Domaća pašteta od tunjevine
Domaći kajmak
Meso kozica na podlozi od rikule
Pohovane dagnje sa tartar umakom
”Rostbeef” na način šefa kuhinje
Pohovana mocarela na podlozi od povrća
Pura sa pavlakom i dimljenim sirom
Omlet, kajgana, hemendeks
Pladanj sireva, orašasti plodovi, med
Grana padano
Tvrdi sir od ovčijeg mlijeka
Polutvrdi sir od ovčijeg i kravljeg mlijeka
Dimljeni sir od kravljeg mlijeka
Meki masni sir od bivoljeg mlijeka
Domaći koziji sir
Domaći kravlji sir
Krem supa od mesa kozica
Krem supa od šampinjona i vrganja
Krem supa od šparoga
Dalmatinska riblja čorba
Gusta čorba sa pilećim mesom, bamijom i povrćem
Gusta čurba sa telećim mesom i povrćem
Bistra supa od ribe i povrća
Bistra goveđa supa sa rezancima
Rižoto na bijelo sa mesom kozica
Rižoto na crno sa sipom
Rižoto četiri vrste sira
Rižoto ”Vegetariana”
Zeleni rezanci sa dimljenim lososom
Zeleni rezanci sa škampima
Bijeli rezanci sa vrganjima
Bijeli rezanci sa piletinom i šampinjonima
Domaće njoke sa gorgonzolom i orasima
Makarone ”Arabiata"
Makarone sa slanim inćunima i šparogama
Makarone sa tunjevinom i peperonćinom
Zapečene makarone sa domaćim sirom i pavlakom
Špageti sa dagnjama na crveno
Špageti ”Bolognese”
Špageti ”Carbonara”
goveđi file u umaku od vrganja i kozica sa peršun krompirom i kukuruznim njokama
goveđi file punjen pečenicom i edamerom u umaku od šampinjona sa pomfritom i lešo povrćem
goveđi file u pikantnom umaku od zelenog papra sa kroketima i lešo povrćem
goveđi file u ovitku od šarenog papra sa pomfritom i povrćem na žaru
goveđi file u umaku od pečenice i vrganja sa peršun krompirom i graškom na puteru
rezanci goveđeg filea u umaku od šampinjona i kiselih krastavaca, serviran sa rižom
teleći i pileći file, sudžukice, pljeskavica, ćevapi i povrće na žaru sa pomfritom i ajvarom
teleći file u aromatiziranom umaku od korijenastog povrća sa bijelom rižom i prženim krompirom
medaljoni telećeg filea u umaku od šampinjona sa prženim krompirom i lešo povrćem
odresci telećeg filea servirani sa prženim krompirom i povrćem na žaru i kajmakom
pileći file punjen pečenicom i kajmakom serviran sa rižom, restanim krompirom i tartar umakom
pileći file u umaku od gorgonzole sa krompirom na ružmarinu i lešo povrćem
pikantni rezanci od teletine sa povrćem uz dodatak domaćeg kajmaka i riže sa peršunom
pripremljena na tradicionalni dalmatinski način servirana sa blitvom i kuhanim krompirom
pripremljena na tradicionalni dalmatinski način servirana sa blitvom i kuhanim krompirom
riba, lignje i škampi sa žara, dagnje na buzaru sa blitvom na dalmatinski i povrćem sa žara
pripremljeni na tradicionalni dalmatinski način
dagnje u umaku od paradajza, bijelog vina, češnjaka i peršuna
servirani sa palentom ili rižom na bijelo
pečena sa raznim povrćem i mediteranskim začinskim biljem
pečene na gradelama sa blitvom na dalmatinski i kuhanim krompirom
lignje sa blitvom na dalmatinski i kuhanim krompirom
pečen na gradelama serviran sa blitvom na dalmatinski i palentom sa ružmarinom
u umaku od kopra serviran sa peršun krompirom i lešo povrćem
pečene na gradelama servirane sa crvenim lukom
pečena na gradelama servirana sa krompir salatom
u umaku od prošeka sa kuhanim krompirom i kukuruznim njokama
hobotnica, losos, rikula, sir
sir, plodovi mora, masline, origano
sir, gov. pečenica, pileća šunka, sudžuka, jaje
sir, dalmatinski pršut, šampinjoni, origano
edamer, gorgonzola, livanjski, mocarela
sir, tunjevina, crveni luk, masline, origano
sir, sudžuka, feferone, šampinjoni, origano
sir, pileća šunka, šampinjoni, origano
sir, origano
sir, razno povrće, šampinjoni, origano
Rikula sa paradajzom
Šopska salata sa feferonima
Miješana salata od raznog povrća
Mediteranski mix, masline, kapule, kapari
Krastavci sa pavlakom i bijelim lukom
Zelena salata sa crvenim lukom
Salata od ljubičastog i zelenog kupusa
Paradajz salata sa crvenim lukom
Krompir salata sa kaparima
Kisele paprike, krastavci, kupus, turšija
Palačinke u šatou za dvije osobe
Palačinke: džem, čokolada, eurokrem ili orasi
Dubrovačka rožata
Torte i šnite po izboru
Voćna salata sa šlagom
Suhe šljive punjene orasima
Kuhana jabuka punjena orasima
Baklava
Pita od jabuka
kugla sladoleda
Blitva na dalmatinski
Bijela riža sa vrhnjem i parmezanom
Povrće sa žara ili lešo
Palenta sa ružmarinom
Kukuruzne njoke
Kroketi
Krompir: pomfrit, kuhani, sa peršunom, aromatični, restani
Uštipci prženi na suncokretovom ulju
Pecipica: tijesto, maslinovo ulje, sol
Domaći kruh (porcija)
ŽILAVKA EXCLUSIVE, Hercegovina produkt Medugorje BiH
ŽILAVKA CARSKA, Podrumi G. Vasilja Medugorje BiH
ŽILAVKA MARIJANOVIĆ, Čitluk BiH
ŽILAVKA BUNTIĆ, Ljubuški BiH
ŽILAVKA BEGIĆ, Ljubuški BiH
ŽILAVKA RASTOK BEGIĆ, Ljubuški BiH
ŽILAVKA OSTOJIĆ, Čitluk BiH
ŽILAVKA MATIĆ, Čapljina BiH
ŽILAVKA TEUTA, Čitluk BiH
ŽILAVKA MILAS, Ljubuški BiH
ŽILAVKA KOSARA TOLJ, Čitluk BiH
ŽILAVKA VUKOJE, Trebinje BiH
POŠIP MARKO POLO, Korčula Hrvatska
SIVI PINOT POVRATAK, Žepče BiH
SIVI PINOT JAKONČIĆ, Dobrovo Slovenija
PINOT BLANC PLANTAŽE 13 JUL, Podgorica Crna Gora
CHARDONAY MALVAZIJA VUKOJE, Trebinje BiH
CHARDONAY TRS, Ilok Hrvatska
CHARDONAY KOVAČEVIĆ, Irig Srbija
GRAŠEVINA KRAUTHAKER, Kutjevo Hrvatska
GRAŠEVINA KUTJEVO, Kutjevo Hrvatska
SAUVIGNON BLANC FRAGARIA, Aleksandrova Župa Srbija
SAUVIGNON KOVAČEVIĆ, Irig Srbija
SAUVIGNON KAMNIK, Skopje Makedonija
TAMJANIKA KAMNIK, Skopje Makedonija
TAMJANIKA JUNGIĆ, Čelinac BiH
MALVAZIJA DEKLIĆ, Istra Hrvatska
MALVAZIJA MENENGETI, Istra Hrvatska
TRAMINAC ILOK, Ilok Hrvatska
TRIJUMF ALEKSANDROVIĆ, Vinča Srbija
REBULA JAKONČIĆ, Dobrovo Slovenija
OSAM TAMBURAŠA ZVONKO BOGDAN, Subotica Srbija
MOSCATO D’ASTI, Piemonte Italija
BLATINA ZLATNA DOLINA, Hercegovina produkt Medugorje BiH
BLATINA CARSKA Podrumi G. Vasilja Medugorje BiH
BLATINA OSTOJIĆ, Ljubuški BiH
BLATINA BARIQUE BUNTIĆ, Ljubuški BiH
BLATINA IVANIŠ TOLJ, Čitluk BiH
BLATINA MATIĆ, Čapljina BiH
BLATINA MILAS, Ljubuški BiH
BLATINA TEUTA, Čitluk BiH
33 BARIQUE MARIJANOVIĆ, Čitluk BiH
PLAVAC MALI BEGIĆ, Ljubuški BiH
PLAVAC MALI BEGIĆ BARIQUE, Ljubuški BiH
VRANAC VUKOJE, Trebinje BiH
VRANAC PRO CORDE PLANTAŽE 13.JUL, Podgorica Crna Gora
TRNJAK MATIĆ, Ćapljina BiH
MERLOT JAKONČIĆ, Dobrovo Slovenija
ŠIKAR JUNGIĆ, Čelinac BiH
CABERNET SAVINJON TRS, Ilok Hrvatska
ZLATAN PLAVAC PLENKOVIĆ, Hvar Hrvatska
AURELIUS KOVAČEVIĆ, Irig Srbija
ŽIVOT TEČE ZVONKO BOGDAN, Subotica Srbija
REGENT ALEKSANDROVIĆ, Vinča Srbija
MOET & CHANDON, Brut Imperial Francusk
MUMM, Reims Francuska
VAL PLANTAŽE 13.JUL, Podgorica Crna Gora
PROSSECO SPUMANTE, Teresa Rizzi Italija
HENKELL TROCKEN, Wiesbaden Njemačka
HENKELL TROCKEN, Wiesbaden Njemačka
VRANAC P.C. PLANTAŽE 13.JUL, Podgorica Crna Gora
CHARDONAY PLANTAŽE 13.JUL, Podgorica Crna Gora
ŽILAVKA ZLATNA DOLINA, Medugorje BiH
BLATINA ZLATNA DOLINA, Medugorje BiH
PROŠEK, Dalmacija vino Split Hrvatska
PORTO FINE WHITE CALEM, Calem & Fiho Portugal
PORTO FINE TAWNY CALEM, Calem & Fiho Portugal
JOHNIE WALKER BLACK LABEL
JOHNIE WALKER RED LABEL
CHIVAS REGAL
JACK DANIELS
BALANTINES
HENNESSY
COURVOASIE
MARTEL
MEUKOW
STOCK
BRANDY
VILJAMOVKA FRUKTAL
VILJAMOVKA DOMAĆA
TEKILA
VODKA SMIRNOF
VODKA VIGOR
VODKA GOLD
TRAVARICA
JABUKOVAČA
ŠLJIVOVICA
ORAHOVAČA
VIŠNJEVAČA
MEDOVAČA
LOZOVAČA
GROZDA
BRESKVA
BAILEY’S
LIMONCELO
JAGERMEISTER
UNDERBERG
TERANINO
MARTINI BIANCO - ROSSO
CAMPARI
VERMOUTH
PELINKOVAC
VLAHOV
PAULANER TOCENO (PREMIUM ILI WEISSBIER)
PAULANER TOCENO (PREMIUM ILI WEISSBIER)
HEINEKEN
SARAJEVSKO PREMIUM
KARLOVACKO
KARLOVACKO TAMNO
BEZALKOHOLNO PIVO
COCA COLA
FANTA
SCHWEPPS
COCTA
LEDENI ČAJ
ORANGINA
SENZACIJA
RED BULL
PRIRODNI SOKOVI JUICY
PRIRODNA ORANŽADA
PRIRODNA LIMUNADA
MINERALNA VODA
NATURALNA VODA
ESPRESSO KAFA
BOSANSKA KAFA
NES CAFFE
ČAJ
KAPUCCINO
TOPLA ČOKOLADA
Fotografije su autentične i predstavljaju ambijent i ponudu restorana Dubrovnik iz Zenice
Nadaleko nema ovakvog restorana. Školjke i riba, moja omiljena hrana, uvijek vrhunskog kvaliteta. Ambijent sa mnoštvo detalja. Rado se vraćam u restoran Dubrovnik.