U srcu Zenice pronašao je svoje mjesto najluksuzniji objekat u gradu. Restoran “Trubadur” kapaciteta 300 mjesta je idealno mjesto za prigode, poslovne ručkove ili intimne večere gdje će u ekskluzivnom ambijentu svaki gost koji preferira gurmanski užitak biti više nego zadovoljan. Vrhunski majstori kuhinje za Vas u svom kuharskom ateljeu kreiraju visoko kvalitetnu gastronomsku ponudu baziranu na jelima mediteranske i evropske kuhinje. Svojom fukcionalnošću pripadajućih objekata, banket sale, konferencijske sale, te izuzetnošću ambijentalne rasvjete, restoran “Trubadur” je odličan izbor za poslovne susrete, privatne zabave, svadbene svečanosti, konferencije i ostale manifestacije. Naša prilagodljivost Vašim zahtjevima i stručnost našeg osoblja, te izuzetan kvalitet naše ponude sigurno će ispuniti Vaša očekivanja.
Smart casual (šorcevi, kape, japanke nisu dozvoljeni)
Maj - Oktobar (Ugodna terasa, kapaciteta 80 sjedećih mjesta, sa dosta zelenila i pogledom na rijeku Bosnu i park)
Hotelski doručak se služi od 07.00 do 10.00 sati
Pon, Uto, Sri, Čet, Pet, Sub i Ned: 7.00 – 23.00 sata
U danima rezervisanim za privatne ivente restoran ne radi
Rezervacije na telefon +387 32 202 720
Karpačo od goveđeg filea sa vijencem od povrća
Ruža od dimljenog lososa, sa dresingom od vrhnja i hrena
Salata od mocarele i paradajza u korpici od parmezana
Toplo hladna salata od purećih prsa, rikule i grejpa, sa dresingom od jogurta
Salata sa piletinom, celerom, jabukom i orasima
Toplo hladna salata od purećih prsa, rikule i grejpa, sa dresingom od jogurta
Salata od tunjevine, mariniranog komorača i rikule
Salata od lignji i repova kozica
pureća šunka, edamer sir, povrće
Izbor sireva sa voćem, apetisanima i marmeladom Livanjski, Gorgonzola, Travnički, dimljeni
goveđa pečenica, bosanski sudžuk, travnički sir, kajmak, uštipci
hercegovački pršut, sir livanjski, dimljeni, kajmak, uštipci
Šampinjoni punjeni kremom od tunjevine i gratinirani sa mocarelom
Rozbif na podlozi od pečenog povrća
Lignje na brudet sa palentom na ruzmarinu
Meso kozica na buzaru sa palentom
Vegetarijanski tanjur sa Travničkim sirom i kajmakom
Pohovana mocarela na podlozi od pečenog povrća
Domaća pura sa pavlakom i dimljenim sirom
Omlet, hemendeks, kajgana
Pikantna supa Šefa kuhinje
Bistra supa od goveđeg temeljca sa rezancima
Krem supa od zelenih šparoga
Krem supa od šampinjona
Krem supa od škampi
Krem supa od paradajza
Čorba od teletine sa povrćem
Begova čorba sa bamjom i pavlakom
Crni rižoto sa lignjama
Rižoto od piletine sa tikvicama i rikulom
Rižoto od teletine na način šefa kuhinje
Rižoto od povrća iz našeg vrta
Rižoto od mesa kozica sa šafranom
Njoke od krompira sa dimljenom govedinom
Njoke od griza sa gorgonzolom i orasima
Domaći ravioli sa bijelim lukom i pavlakom
Zapečeni makaroni sa mladim kravljim sirom
Makaroni sa čilijem, mocarelom i paradajzom
Zapečeni makaroni sa mladim kravljim sirom
Makaroni sa čilijem, mocarelom i paradajzom
Zeleni rezanci sa dimljenim lososom
Rezanci sa vrganjima i šampinjonima
Špagete Karbonara
Špagete Bolonjez
Biftek u umaku od vrganja sa njokama od krompira
Biftek u umaku od barikiranog octa, sa krompirom na ruzmarinu i patlidžanima
Biftek u umaku od zelenog papra, sa kroketima i lešo povrćem
Ramstek punjen dimljenom govedinom i sirom, sa čipsom od krompira i povrćem sa žara
Ramstek u umaku od šampinjona, sa njokima na maslacu i lešo povrćem
Ramstek na lovački način, sa njokama i lešo povrćem
Teleći odrezak u korici od parmezana, sa tjesteninom u umaku od paradajza
Teleći medaljoni u umaku od kadulje, sa aromatičnim krompirom i sotiranom blitvom
Pileći file punjen mocarelom i tikvicama, sa peršun krompirom i lešo povrćem
Pileća prsa panirana u kukuruznim pahuljicama, sa bijelom rižom i kroketima
Pureći savitci punjeni gorgonzolom, sa širokim rezancima
Pureći odrezak u umaku od bijelog luka, sa bijelom rižom i lešo povrćem
Ražnjići od mesa i povrća za jednu osobu (junetina, teletina, piletina i razno povrće)
Pikantna mućkalica sa teletinom i kajmakom
Teleća peka u kajmaku sa pomfritom i povrćem sa žara
Orada gratinirana sa sirom i pečenim povrćem
File orade u pergamentu sa krompirom i mladim korjenastim povrćem
File bijele ribe sa koricom od povrća, na palenti sa ruzmarinom i mariniranim komoračem
Brancin punjen mesom kozica sa krompirom i rižom sa bademima
Lignje sa žara ili pohovane
Odrezak tune u umaku od crnog vina i maslina, sa krompirom pečenim u maslinovom ulju
Stek lososa u umaku od šafrana sa zelenim rezancima
Pastrmka na hercegovački način sa peršunom krompirom i blitvom
Rikula sa paradajzom i parmezanom
Svježi krastavac sa jogurt dresingom i koprom
Svježa miješana salata
Mediteranski mix (masline, kapulice, kapari )
Zelena salata sa komoračem
Paradajz, paprika, krastavac, crveni luk, feta sir, masline
Svježi paradajz sa crvenim lukom
Zapečeno voće sa sabajonom od vanilije
Domaći sufle na umaku od čokolade sa sladoledom od karamele
Palačinke sa vrućim malinama
Palačinke u vinskom šatou (za dvije osobe)
Panakota sa šumskim voćem
Voćna salata sa sladoledom i šlagom
Sutlija na mostarski sa umakom od vanilije
Kadaif sa musom od halve
Dnevna ponuda tradicionalnih bosanskih kolača
ŽILAVKA EXCLUSIVE, Hercegovina produkt Medugorje BiH
ŽILAVKA CARSKA, Podrumi G. Vasilja Medugorje BiH
ŽILAVKA MARIJANOVIĆ, Čitluk BiH
ŽILAVKA BUNTIĆ, Ljubuški BiH
ŽILAVKA BEGIĆ, Ljubuški BiH
ŽILAVKA RASTOK BEGIĆ, Ljubuški BiH
ŽILAVKA OSTOJIĆ, Čitluk BiH
ŽILAVKA MATIĆ, Čapljina BiH
ŽILAVKA TEUTA, Čitluk BiH
ŽILAVKA MILAS, Ljubuški BiH
ŽILAVKA KOSARA TOLJ, Čitluk BiH
ŽILAVKA VUKOJE, Trebinje BiH
POŠIP MARKO POLO, Korčula Hrvatska
SIVI PINOT POVRATAK, Žepče BiH
SIVI PINOT JAKONČIĆ, Dobrovo Slovenija
PINOT BLANC PLANTAŽE 13 JUL, Podgorica Crna Gora
CHARDONAY MALVAZIJA VUKOJE, Trebinje BiH
CHARDONAY TRS, Ilok Hrvatska
CHARDONAY KOVAČEVIĆ, Irig Srbija
GRAŠEVINA KRAUTHAKER, Kutjevo Hrvatska
GRAŠEVINA KUTJEVO, Kutjevo Hrvatska
SAUVIGNON BLANC FRAGARIA, Aleksandrova Župa Srbija
SAUVIGNON KOVAČEVIĆ, Irig Srbija
SAUVIGNON KAMNIK, Skopje Makedonija
TAMJANIKA KAMNIK, Skopje Makedonija
TAMJANIKA JUNGIĆ, Čelinac BiH
MALVAZIJA DEKLIĆ, Istra Hrvatska
MALVAZIJA MENENGETI, Istra Hrvatska
TRAMINAC ILOK, Ilok Hrvatska
TRIJUMF ALEKSANDROVIĆ, Vinča Srbija
REBULA JAKONČIĆ, Dobrovo Slovenija
OSAM TAMBURAŠA ZVONKO BOGDAN, Subotica Srbija
MOSCATO D’ASTI, Piemonte Italija
BLATINA ZLATNA DOLINA, Hercegovina produkt Medugorje BiH
BLATINA CARSKA Podrumi G. Vasilja Medugorje BiH
BLATINA OSTOJIĆ, Ljubuški BiH
BLATINA BARIQUE BUNTIĆ, Ljubuški BiH
BLATINA IVANIŠ TOLJ, Čitluk BiH
BLATINA MATIĆ, Čapljina BiH
BLATINA MILAS, Ljubuški BiH
BLATINA TEUTA, Čitluk BiH
33 BARIQUE MARIJANOVIĆ, Čitluk BiH
PLAVAC MALI BEGIĆ, Ljubuški BiH
PLAVAC MALI BEGIĆ BARIQUE, Ljubuški BiH
VRANAC VUKOJE, Trebinje BiH
VRANAC PRO CORDE PLANTAŽE 13.JUL, Podgorica Crna Gora
TRNJAK MATIĆ, Ćapljina BiH
MERLOT JAKONČIĆ, Dobrovo Slovenija
ŠIKAR JUNGIĆ, Čelinac BiH
CABERNET SAVINJON TRS, Ilok Hrvatska
ZLATAN PLAVAC PLENKOVIĆ, Hvar Hrvatska
AURELIUS KOVAČEVIĆ, Irig Srbija
ŽIVOT TEČE ZVONKO BOGDAN, Subotica Srbija
REGENT ALEKSANDROVIĆ, Vinča Srbija
MOET & CHANDON, Brut Imperial Francusk
MUMM, Reims Francuska
VAL PLANTAŽE 13.JUL, Podgorica Crna Gora
PROSSECO SPUMANTE, Teresa Rizzi Italija
HENKELL TROCKEN, Wiesbaden Njemačka
HENKELL TROCKEN, Wiesbaden Njemačka
VRANAC P.C. PLANTAŽE 13.JUL, Podgorica Crna Gora
CHARDONAY PLANTAŽE 13.JUL, Podgorica Crna Gora
ŽILAVKA ZLATNA DOLINA, Medugorje BiH
BLATINA ZLATNA DOLINA, Medugorje BiH
PROŠEK, Dalmacija vino Split Hrvatska
PORTO FINE WHITE CALEM, Calem & Fiho Portugal
PORTO FINE TAWNY CALEM, Calem & Fiho Portugal
JOHNIE WALKER BLACK LABEL
JOHNIE WALKER RED LABEL
CHIVAS REGAL
JACK DANIELS
BALANTINES
HENNESSY
COURVOASIE
MARTEL
MEUKOW
STOCK
BRANDY
VILJAMOVKA FRUKTAL
VILJAMOVKA DOMAĆA
TEKILA
VODKA SMIRNOF
VODKA VIGOR
VODKA GOLD
TRAVARICA
JABUKOVAČA
ŠLJIVOVICA
ORAHOVAČA
VIŠNJEVAČA
MEDOVAČA
LOZOVAČA
GROZDA
BRESKVA
BAILEY’S
LIMONCELO
JAGERMEISTER
UNDERBERG
TERANINO
MARTINI BIANCO - ROSSO
CAMPARI
VERMOUTH
PELINKOVAC
VLAHOV
PAULANER TOCENO (PREMIUM ILI WEISSBIER)
PAULANER TOCENO (PREMIUM ILI WEISSBIER)
HEINEKEN
SARAJEVSKO PREMIUM
KARLOVACKO
KARLOVACKO TAMNO
BEZALKOHOLNO PIVO
COCA COLA
FANTA
SCHWEPPS
COCTA
LEDENI ČAJ
ORANGINA
SENZACIJA
RED BULL
PRIRODNI SOKOVI JUICY
PRIRODNA ORANŽADA
PRIRODNA LIMUNADA
MINERALNA VODA
NATURALNA VODA
ESPRESSO KAFA
BOSANSKA KAFA
NES CAFFE
ČAJ
KAPUCCINO
TOPLA ČOKOLADA
Želim da se zahvalim i preporučim restoran Trubadur, sve mi je bilo super: usluga, hrana a posebno svečana torta.